Gitarrmärken

Här hittar du information om gitarrmärken från hela världen. Här finns information för alla, vare sig du är proffs eller nybörjare. Vi har listat våra favoritmärken och tillverkare av akustiska gitarrer. Självklart finns det något för alla stilar, nivåer och smaker.  Här kan du läsa om olika gitarrer oavsett hur långt du kommit i ditt gitarrspelande. 

Gitarrmärken

Gitarrer från världskända gitarrmärken

När det kommer till att hitta akustiska gitarrer så finns det oändligt många märken och tillverkare.  Vi på Akustisk-Gitarr.se har listat några av våra absoluta favoriter på vår sida.  Det finns inget rätt och fel när det kommer till att välja rätt akustisk gitarr utan allt handlar om vilken nivå ditt gitarrspelande är på samt vad dina personliga preferenser är. Det viktigaste när du ska inhandla en ny akustisk gitarr är att du gillar den och att du får en go känsla när du sitter och lirar. 

Vad finns det för olika typer av gitarrmärken?

När vi tittar på akustiska gitarrer så finns det märken och tillverkare som fyller alla olika sorts behov, det finns allt från klassiska gitarrer till moderna varianter. Olika gitarrmärken tillverkar sina gitarrer på olika sätt så att tonerna blir allt mer varierande och olika varandra. Det gäller att du hittar ett märke som ger det sound som du eftersträvar när du spelar på din akustiska gitarr. Vare sig det är pop, rock, folkmusik eller jazz som du vill spela med din akustiska gitarr så finns det ett märke som passar just det. På vår hemsida kan du läsa mer om flera olika märken såsom moderna gitarrer från Fender och Gibson men även klassiska varianter från Martin och Taylor.

Akustiska Gitarrer.se

Populära Gitarrmärken

När det kommer till akustiska gitarrer, finns det en uppsjö av gitarrmärken som står ut från mängden genom sin kvalitet, historia och innovation. Dessa populära gitarrmärken har varit banbrytande inom musikvärlden och erbjuder instrument som passar en rad olika musikstilar och spelarnivåer. Från de rika, varma tonerna av en Martin & Co till den klara och precisa klangen från en Taylor, har varje märke sin unika identitet. De bästa gitarrmärkena kombinerar hantverksskicklighet med modern teknologi för att skapa instrument som inspirerar musiker över hela världen. I denna sektion kommer vi att utforska några av de mest ikoniska akustiska gitarrmärkena och deras bidrag till gitarrvärlden.

Epiphone

Som dotterbolag till Gibson, erbjuder Epiphone kvalitativa akustiska gitarrer till ett mer tillgängligt pris. Med rötter som sträcker sig tillbaka till 1873, har Epiphone en lång tradition av att tillverka instrument. Deras gitarrer är populära bland både nybörjare och erfarna musiker för deras utmärkta ljudkvalitet och pålitlighet.

Faith

Faith Guitars är kända för sina handgjorda akustiska gitarrer, som tillverkas med stor omsorg och precision. Företaget fokuserar på att använda hållbart inköpta tonträ och erbjuder instrument med enastående kvalitet och ljud, vilket gjort dem till ett favoritval bland akustiska gitarrister.

Fender

Fender är känt för sina revolutionerande elgitarrer men har också gjort avtryck inom akustiska gitarrer. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1946, erbjuder Fender en mängd akustiska modeller som passar både nybörjare och professionella musiker. Deras akustiska gitarrer är uppskattade för deras spelbarhet och mångsidighet, vilket gör dem till ett populärt val för musiker i olika genrer.

Gear4music

Gear4music är inte bara en återförsäljare utan också en tillverkare som erbjuder ett brett sortiment av prisvärda musikinstrument, inklusive akustiska och elektriska gitarrer. Deras produkter är ett utmärkt val för nybörjare och hobbyister som söker bra kvalitet till ett lågt pris.

Gibson

Gibson har en rik historia av att producera några av världens mest ikoniska gitarrer sedan slutet av 1800-talet. Deras akustiska gitarrer, kända för deras djupa, kraftfulla ljud och utsökta hantverk, är högt värderade av musiker och samlare. Gibsons engagemang för kvalitet och innovation har cementerat deras position som en ledare inom gitarrtillverkning.

Godin

Godin är en kanadensisk gitarrtillverkare som är känd för sin innovation och kvalitet. Deras gitarrer, som ofta blandar traditionellt hantverk med modern teknik, är designade för att erbjuda musiker exceptionell spelbarhet och mångsidighet.

Gretsch

Gretsch är berömt för sina ”hollow body” gitarrer, som används av många legendariska musiker. De producerar också högkvalitativa akustiska gitarrer, kända för deras distinkta ljud och retrodesign. Gretsch är ett märke med djupa rötter i musikhistorien, särskilt inom rock’n’roll och country.

Hartwood

Hartwood-gitarrer, kända för sitt imponerande pris-till-prestanda-förhållande, erbjuder både akustiska och elektriska modeller. Dessa gitarrer är utformade med fokus på hållbarhet och tonal kvalitet, vilket gör dem till ett utmärkt val för musiker på alla nivåer.

Ibanez

Ibanez är välkänt för sin innovation och design inom både akustiska och elektriska gitarrer. Märket erbjuder ett brett utbud av instrument, från instegsmodeller till professionella gitarrer, uppskattade för sin spelbarhet och mångsidighet inom olika musikstilar.

Luna

Luna Guitars skapar unika och konstnärligt utformade akustiska gitarrer som riktar sig till musiker som vill uttrycka sin individuella stil. Deras instrument är kända för att kombinera visuell skönhet med kvalitativt ljud, vilket gör dem till ett populärt val bland kvinnliga gitarrister och nybörjare.

Martin & Co

Martin & Co är synonymt med akustiska gitarrer av högsta kvalitet och har en oöverträffad arv sedan 1833. Kända för deras rika ton och överlägsna hantverk, har Martin-gitarrer blivit standarden för akustiska instrument. Deras bidrag till gitarrdesign, inklusive introduktionen av dreadnought-kroppen, har haft en bestående inverkan på musikindustrin.

Ortega

Ortega tillverkar en rad stränginstrument, inklusive akustiska gitarrer, med ett fokus på traditionella stilar och tekniker. Deras gitarrer är uppskattade för deras vackra hantverk och klara, varma ljud, vilket gör dem till ett favoritval för fingerstyle-spelare och klassiska gitarrister.

Sigma

Sigma Guitars, ursprungligen ett dotterbolag till Martin & Co, erbjuder högkvalitativa akustiska gitarrer till överkomliga priser. Deras instrument är kända för deras utmärkta byggkvalitet och ljud, vilket gör dem till ett populärt val för både nybörjare och erfarna musiker.

Squier

Squier, ett dotterbolag till Fender, är känt för att producera överkomliga versioner av klassiska Fender-modeller. Deras utbud inkluderar också akustiska gitarrer som är idealiska för nybörjare och mellannivåspelare, erbjudande god kvalitet och spelbarhet till ett lägre pris.

Takamine

Takamine är en japansk gitarrtillverkare som är känd för sina akustiska gitarrer och elektroakustiska innovationer. Med en historia som sträcker sig över mer än ett halvt sekel, uppskattas Takamine för deras varma ljud och robusta byggkvalitet, ofta valda av professionella musiker.

Tanglewood

Tanglewood Guitars är en ledande brittisk tillverkare av akustiska gitarrer, känd för sitt engagemang för kvalitet och värde. Deras gitarrer, som sträcker sig från instegsmodeller till professionella instrument, är designade med spelaren i åtanke och erbjuder exceptionell tonalitet och spelbarhet.

Taylor

Taylor Guitars, grundat 1974, är känt för sin innovation inom gitarrtillverkning, särskilt för deras ljusa ljud och lätta spelbarhet. Med en stark betoning på hållbarhet och modern design, fortsätter Taylor att vara i framkant för både nybörjare och professionella musiker som söker kvalitet och precision i sina instrument.

Yamaha

Yamaha är en av världens största tillverkare av musikinstrument och erbjuder ett brett utbud av akustiska gitarrer för alla spelarnivåer. Deras gitarrer är berömda för sin byggkvalitet, prisvärdhet och mångsidighet, vilket gör dem till ett utmärkt val för både nybörjare och professionella musiker.