Godin Akustiska Gitarrer

Godin Gitarr

Allt du vill veta om Godin gitarrer

Godin Guitars grundades av Robert Godin 1972 och är en kanadensisk tillverkare av både akustiska och elektriska gitarrer. Roberts noggrannhet till kvalité och detaljer har gjort företaget till en av Nordamerikas mest populära gitarrmärken. 

Om Godin själva får beskriva sina gitarrer:

”We provide players all around the world with guitars that are unique, diverse, and effortlessly enjoyable. Our guitars continue to evolve and shake up the industry through modern designs, thoughtful refinement and a commitment to handwork.”

Akustisk gitarr från Godin

Artister som använder Godin

Godin-gitarren har föredragits av en rad framstående musiker som värderar dess unika ton, mångsidighet och byggkvalitet. Artister som John McLaughlin, Roger Waters från Pink Floyd och jazzgitarristen Julian Lage har alla uttryckt sin uppskattning för Godins instrument. Dessa musiker, tillsammans med många andra, har valt Godin för dess förmåga att leverera exceptionell ljudkvalitet över olika musikgenrer.

Några av de artister som spelar på Godins gitarrer finner ni nedan:

 • Eric McFadden
 • Steve Fister
 • Joseph Artur
 • Mike Kerr
 • Roger Waters
 • France D’Amour
 
Utöver ovan nämnda artister finns självklart fler duktiga musiker runtom i världen som spelar på gitarrer från Godin. 

Godin - Fakta & Siffror:

Godin är ett kanadensiskt företag som startade sin verksamhet 1972 och har sedan dess engagerat sig i att tillverka handgjorda gitarrer och basar av hög kvalitet. Med huvudkontor i Quebec, använder Godin lokalt producerade träslag i sina instrument, vilket bidrar till deras distinkta ljud och hållbarhet. Företaget är även känt för sin innovation, inklusive utvecklingen av A6 Ultra akustiska/elgitarrer som kombinerar traditionellt ljud med modern teknologi.

Historien bakom Godin

Grundat av Robert Godin i Kanada, har Godin Guitars utvecklats från en liten verkstad till en världsledande tillverkare av högkvalitativa gitarrer och basar. Företagets engagemang för innovation och kvalitet har lett till skapandet av unika instrument som kombinerar traditionellt hantverk med moderna tillverkningstekniker. Genom åren har Godin fortsatt att expandera och innovera, vilket cementerar dess rykte som en tillverkare av pålitliga och musikaliskt inspirerande instrument.

Några av Godins mest populära modeller

Godin har producerat en rad uppmärksammade gitarrmodeller som är kända för deras spelbarhet, ljudkvalitet och innovativa design. Bland dessa är Godin Multiac-serien, som erbjuder exceptionell förstärkning för akustiska gitarrer och en mängd tonala möjligheter. Godin 5th Avenue är en annan populär modell, som erbjuder en vintage känsla med modern prestanda för jazz och bluesmusiker. Godin Session-serien och Godin A6 Ultra är också väl mottagna för sin mångsidighet och förmåga att hantera olika musikstilar, vilket gör dem till favoriter bland ett brett spektrum av gitarrister.

Andra gitarrmärken som ägs av Godin

Utöver sitt eget gitarrmärke (Godin) så äger men även nedan gitarrmärken:

 • Seagull
 • Simon & Patrick
 • Norman
 • LaPatrie
 • Art & Luthiere 

 

Godin i Sociala Medier